Ρεβανί με ινδοκάρυδο

    Υλικά 

    200γρ σιμιγδάλι

    2 κουταλακια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    150γρ. αλεύρι

    250γρ. ζάχαρη

    ¼ κουταλάκι γλυκού  αλάτι

    300ml.γαλα

    100γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

    5 αυγά

    2 τμε. Βανίλιες  

    Υλικά για το σιρόπι

    700γρ.νερο

    700γρ. ζάχαρη

    ½ κουταλάκι γλυκού ξινό

    100γρ. βούτυρο

    Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά.
    2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέσα στο καζανάκι του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά για λίγο ακόμα. 
    3. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 24×35  στρώνουμε το μειγμα καλά και το βάζουμε στο φούρνο
    4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οc  για 25-30 λεπτά.
    5. Όταν είναι έτυμο το ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε το κρύο γάλα και σιροπιάζουμε.
    6. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 ώρες και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε με παγωτό

    Εκτέλεση για το σιρόπι   

    1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 6-7 λεπτά.
    2. Στην μέση του βρασμού ρίχνουμε το βούτυρο και το ξυνο.
    3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμο.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.